• Català
  • Français
  • Русский

QUI SÓM

Slava!

El so, d’aquesta paraula ja ens obre un univers sonor que pinta llargues estepes de blancor gèlida, un cel rogent amb estrelles llampegant, el sol, escalfor dels cors i les gents que s’apropen al gran temple per pregar.
Slava!

I la paraula es fa música per arribar fins al fons del daarrer sentit d’aquesta exclamació.
Slava!

 Les veus s’han trobat per fondre’s en les harmonies fosques, aspres, inquietants però també valentes que desperten vigor i confiança, tendres… acords que ressonen dins la cúpula daurada amb les Icones vetllant els nostres cants.

СЛАВА! СЛАВА! СЛАВА!!

 

Vera Krasnoperova

Vera Krasnoperova

Mezzosoprano

Vera Krasnoperova (mezzosoprano), nascuda a Mozhga (Rússia) va formar-se a l’ institut musical de la República d’Udmúrtia, seguidament accedeix al Conservatori Superior de Música M.I. Glinka de Niznhi Nóvgorod, assolint la titulació d’intèrpret de cançons populars i professor en l’especialitat de cant. Amb una veu commovedora, al 2006 s’estableix a Girona on ha col·laborat en gal·les operístiques dels Amics de l’Òpera de Girona i en representacions al Gran Teatre del Liceu de Barcelona formant part del cor del teatre. És membre de la Capella de la Catedral de Girona i també ha format part del Cor de la Diputació de la mateixa ciutat. La calidesa del seu instrument no deixa indiferent al qui escolta la seva veu.

Anna Bobrik

Anna Bobrik

Soprano

La versatilitat d’Anna Bobrik (soprano) l’ha dut des del conservatori de Música de Bryansk (Bryansk Oblast, Rússia) on hi va cursar estudis de violí i direcció coral formant part del ensemble vocal de Bryansk, fins a formar part del cor de la Diputació de Girona, o de la Capella de la catedral de Girona, així com a desenvolupar la tasca de directora de corals municipals com la coral de Salt. El seu coneixement de la música ortodoxa russa ha estat un element essencial pel grup del qual n’ha assumit la direcció i és responsable dels arranjaments i el repertori . el seu timbre serè embolcalla les melodies que es van desgranant al llarg de tot aquest viatge sonor.

Daniel Morales

Daniel Morales

Baríton

Si haguéssim d’esmentar un primer qualificatiu a la veu de Daniel Morales (baríton-baix), convidríem en el de la seva riquesa harmònica. Els colors que emanen del seu cant, tots estan tocats amb un vellut que els amoroseix. Quan disposa el seu instrument al servei de la música de cambra, s’obté un so compacte i ben equilibrat. Nascut a Barcelona, compagina els estudis musicals amb el de ciències químiques, assolint-ne el doctorat. També en el cant entra a formar part del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana l’any 2006 i d’acord amb la seva personalitat intrèpida, aborda un munt de gèneres tots ells relacionats amb el seu instrument: la veu. El seu repertori és ampli i engloba des del gènere de l’oratori i l’opera barroca (Magnificat de J.S.Bach, “The Fairy Queen” o “ Dido & Aeneas” de h.Purcell), passant per els “Carmina Burana” de C.Orff, arribant a abordar temes del món del jazz (en aquest punt cal destacar la seva improvisada, però brillant actuació al costat de Boby McFerry al Palau de la Música). Com a docent, és professor de cant a l’escola coral del Palau de la Música on imparteix classes als membres de l’Orfeó Català. Sempre en contínua recerca, imparteix tallers d’imitació d’instruments amb la veu humana. És llicenciat en el mètode TOMATIS especialitzat en cantants.

Josep Camós

Josep Camós

Tenor

De Cracòvia li arribaren els primers aires eslaus, Josep Camós i Roquet va estudiar cant a l’Acadèmia superior d’aquesta ciutat amb el professor W.J. Smietana. Tenor de veu lírica, ha format part dels cors del Teatro Real de Madrid i també del Gran teatre del Liceu. Com a solista a realitzat concerts arreu de Catalunya i també ha intervingut al Festival de la Côte Vermeille, a Collioure (França). Però en el seu anhel de buscar complicitats amb la seva veu, ha trobat en el Cor de Cambra del Palau de La Música Catalana un ambient perfecte per desenvolupar la música cambrística. En aquest conjunt ha tingut l’oportunitat de treballar amb Helmut Rilling, Antoni Ros Marbà, Harry Christofers, o sir Neville Marriner, i darrerament amb Les Musiciens du Louvre sota la batuta de Marc Minkovski,entre d’altres,així com també col·laborar en diversos espectacle del Festival de Música de Peralada.